tiistai 11. kesäkuuta 2013

Soijaa pukkaa

Eräänä kuumana keskiviikkopäivänä Pirkon ja Keijjon oli todettava, että tällä kertaa pelkkä lenkki olisi aivan liikaa. Samalla huomattiin, että rikotaan kaavaa ja aivan liikaa. Brutaalia, mutta totta. Päivän ultimate pläänit kariutui flunun eli flunssan takia, joten hikisen porrasreenin korvasi feikkiäkin feikimpi "tulinen canaceitto". Rakkaat lukijat, tää ei todellakaan toiminu, mutta kokeilkaa tekin.




CANACEITTO FEIKKITSILILLÄ (ÄLÄ KOKEILE TÄTÄ KOTONA):

1 pussi mauttomia pakastefihanneksia
300g kanaa
1 feikkitsili
1 tuore sormi raastettuna
1 valkosipalinkynsi
1 normisipali
1dl kermaa
sitä kirkasta eli vettä
























1. Helpoimmalla pääset, kun ostat kanat koipireisinä ja kulutat noin puoli tuntia ko. koipireisien nylkemiseen. Ota siis aluksi käsittelyyn kanat, koipireisistä irtoaa myös sopivan vähän lihaa, tuskin tulee 300g edes täyteen, joka kuitenkin on ohjemäärä. Tästä ei saa lipsua. Kanapalat on toki paistettava ennen keittelyä, joten heitä ne sit pannulle.
2. Kanan jälkeen kannattaa leikellä sipali (timmit ei itke), feikkitsili, valkosipali, normisipali ja yks tuore sormi. Huom. hienonna oman maun mukaan ko. ainekset, sillä ainakaan Pirkko eikä myöskään Keijjo suosittele esimerkiksi kokonaisen sormen syöntiä, kaverille vois iskeä kateus, kun ei ehtinyt sitä ekana keitosta kalastella. Toisekseen, sormesta on hyvä käyttää n. 20cm keittoa varten. Sormi tappaa pöpöjä.
3. Täytä kattila epämääräsillä teollisuusfihanneksilla. Mieluummin överirt ku vajarit. Lisää joukkoon tuoreemmat fihannekset kuten sormi ja sipalit. Pyöräyttele pari kertaa. Todellakin toimii.
4. Pyöräyttelyn jälkeen lisää joukkoon olematon määrä kanaa, saatat ehkä tässä vaiheessa huomata, että paistuessa kana on entisestään vähentynyt. Lisää pyöräyttelyä.
5. Katso kattilaan. Näyttää pelottavalta, eikö? Mitä puuttuu?
6. Joko arvasit?
7. OIKEIN! Hukuta muhennos kermaan ja jatka vedellä. Peittele ja anna levätä rauhassa (R.I.P.) noin 20 minuuttia.

Lopussa soijaa (lisää feikkikeittoon josaki vaiheesa) pukkaa, vaikka lenkki oli kaukana: 


  #PIRKKO&KEIJJO

2 kommenttia :

  1. Mites ku mun sormi on vaa sellaset 11cm? Ja reseptistä puuttuu sriracha, onkse paha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mavid!

      Myös 11cm sormi on ihan käyttökelpoinen, mutta ei Keijjon kanssa mennä takuuseen, että lähteekö flunu sillä. Voit toki korvata puuttuvan sormenpätkän Srirachalla ja hei, muista kertoa keittokokemuksesi myös meille!

      Poista